رضا اردانه
۱۲ خرداد ۱۳۹۷

بهینه سازی vSphere – مدیریت و مانیتورینگ

۰ دیدگاه
مقاله آموزشی
امتیاز دهید

امروزه در تمام مجموعه هایی که از مجازی سازی VMWare بهره می برند سرویس vCenter نیز راه اندازی شده است. این سرویس به عنوان یک سرویس مرکزی جهت مدیریت و تحلیل محیط های مجازی VMWare بسیار کارآمد می باشد.

اولین قدم در خصوص پیاده سازی این سرویس است. در زمینه پیاده سازی این سرویس دو روش وجود دارد:

  • پیاده سازی در محیط سیستم عامل ویندوز
  • پیاده سازی با استفاده از توزیع عرضه شده شرکت VMWare

در خصوص انتخاب یکی از روش های بالا، پیشنهاد استفاده از VCSA یا همان گزینه دوم می باشد. دلایل به شرح زیر است:

  • هزینه جهت تامین سیستم عامل ویندوز پرداخت نمی شود.
  • محدودیت تعداد 1000 هاست و 10000 ماشین مجازی با استفاده از بانک اطلاعاتی داخلی VCSA وجود دارد که در مقایسه با نسخه ویندوزی، تقریبا 50 برابر بیشتر می باشد.
  • در صورت نیاز به راه اندازی سرویس vCenter برای کاربردهایی که بیش از 20 هاست را پشتیبانی می کنند نیاز است تا دیتابیس مستقل راه اندازی شود.
  • بروز خطاهای مربوط به سیستم عامل در حالت ویندوزی، تاثیر مستقیم بر رفتار سرویس vCenter شما خواهد داشت.
  • نصب سرویس vCenter از نوع VCSA تنها با Deploy کردن یک OVA

نکته: روند افزایش ویژگی های سرویس vCenter از نوع VCSA رو به افزایش است. در زمان تهیه این مطلب، نسخه 6.7 این محصول با امکاناتی چون دسترسی به محیط HTML5 و تعبیه VUM یا همان Update Manager درون خود ارائه شده است.

قدم بعدی تخصیص منابع به این سرویس می باشد. به دلیل اینکه این سرویس به عنوان سرویس مدیریت مرکزی محیط مجازی شما تعریف می شود و تمام ویژگی های خاص محیط مجازی مانند vSAN یا NSX و حتی vRealize Operation Manager سربار این سرویس می باشند، نیاز است تا منابع کافی در اختیار آن قرار دهید. این تخصیص منابع به صورت کاملا استثنا می تواند بیش از آنچه که این سرویس به آن نیاز دارد نیز باشد.

نکته: جهت راه اندازی این سرویس و تخصیص منابع به آن براساس یک استاندارد تعریف شده می توانید به مستند VMWare vCenter Server Deployment Guide مراجعه نمایید.

قدم بعدی بررسی شرایط بانک اطلاعاتی این سرویس می باشد. این سرویس وابستگی شدید به بانک اطلاعاتی خود دارد و هر فرآیندی که توسط شما به این سرویس داده می شود، یک حجم کاری را به بانک اطلاعاتی تحمیل می کند. لذا می بایست مدنظر داشته باشید که این بانک اطلاعاتی در فضایی قرار گیرد که با کمترین تاخیر ثبت اطلاعات مواجه شود.

نکته: اگر بانک اطلاعاتی این سرویس بر روی دیسک Thin یا دیسک Thick از نوع Lazy Zeroed قرار گیرد، کاهش کارآیی آن کاملا مشهود خواهد بود. بهترین شرایط برای نگهداری این بانک اطلاعاتی استفاده از دیسک Thick با نوع Eager Zeroed می باشد.

همیشه باید روند رشد بانک اطلاعاتی این سرویس را بررسی نمایید. پر شدن فضای تخصیص یافته به این بانک اطلاعاتی باعث از کار افتادن سرویس vCenter شما خواهد شد.

نکته: سرویس vCenter از نوع VCSA در زمان نصب چندین دیسک متعدد ایجاد می کند. باید مدنظر داشته باشید که اطلاعات مشخص شده در زیر برای محیط های بزرگ نباید بر روی یک دیسک فیزیکی باشند. علت آن تاثیر منفی عملکرد آنها بر روی یکدیگر می باشد:

  • Database Virtual Disk (/storage/db)
  • Statistics, Events and Alarms (/storage/dblog and /storage/seat)

روند مانیتور کردن بانک اطلاعاتی این سرویس استفاده از محیط VAMI این سرویس می باشد. اگر به آدرس سرویس vCenter خود با شماره پورت 5480 مراجعه نمایید و با حساب کاربری root به این محیط وارد شوید، می توانید روند استفاده از بانک اطلاعاتی را مشاهده و بررسی نمایید.

قدم بعدی در زمینه بهینه سازی این سرویس، استفاده از بسته های بروزرسانی برای این سرویس می باشد. همیشه باید مدنظر داشته باشید که بسته های جدید ارائه شده توسط شرکت VMWare به منظور رفع خطاهای احتمالی این سرویس بوده و نیاز است تا شما همگام با این بسته ها، سرویس خود را همیشه بروز نگهدارید.

برای بروزرسانی این سرویس از نوع VCSA ابتدا بسته بروزرسانی آفلاین را به صورت مستقیم از سایت رسمی VMWare دانلود نمایید. سپس می توانید با مراجعه به محیط VAMI و انتخاب گزینه Update به دو روش زیر اقدام به بروزرسانی سرویس نمایید:

  • استفاده از یک Repository که ارتباط تحت وب بر روی پورت 80 داشته باشد
  • استفاده از فایل ISO که به ماشین مجازی این سرویس متصل شده است

نکته: سرویس vSphere Update Manager به صورت مجزا به منظور بروزرسانی محیط مجازی vSphere عرضه شده است. این سرویس در نسخه های 6.5 به بعد به صورت بسته از پیش نصب شده بر روی این سرویس قرار داده شده است. در صورتیکه از نسخه های قبل از 6.5 استفاده می نمایید، لازم است تا این سرویس را به صورت مستقل نصب نمایید.

قدم بعدی بررسی هشدارهای تولید شده در این سرویس است. به صورت پیش فرض هشدارهایی برای اعلام رخدادهای مختلف درون این سرویس تعریف شده است که تنها با ایجاد در بخش Alarms مدیران محیط مجازی را از وقوع یک رخداد باخبر می سازد. نیاز است تا موارد مهم براساس آنچه که شما در محیط مجازی خود دارید از این لیست انتخاب و جهت مدیریت هوشمندتر ، یک Action برای آنها تعریف شود. این Action می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • Enter Maintenance Mode
  • Enter Standby
  • Exit Maintenance Mode
  • Exit Standby
  • Reboot Host
  • Run a Command
  • Send a Notification Email
  • Shutdown Host

نکته: جهت ارسال ایمیل ابتدا لازم است تا یک Mail Server به سرویس vCenter معرفی شود. جهت معرفی این سرور به بخش تنظیمات سرویس vCenter خود رفته و در سربرگ General بخش Mail را تنظیم نمایید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید