رضا اردانه
۲۷ مرداد ۱۳۹۷

عیب یابی شبکه در vSphere – بخش چهارم

۰ دیدگاه
مقاله آموزشی
امتیاز دهید

یکی از بخش هایی که باید روند عیب یابی آنرا فرا بگیریم بخش مربوط به VMKernel است. همانطور که می دانید VMKernel ها در واقع شبکه های داخلی هاست های ESXi هستند که فرآیند های مدیریتی درون شبکه ای و بیرونی را بر عهده دارند.

بخش چهارم:

عیب یابی شبکه VMKernel :

  • جهت عیب یابی شبکه VMKernel باید با نحوه ارتباط در شبکه VMKernel با هاست های ESXi و همچنین اجزا تشکیل دهنده این شبکه آشنا شویم تا بتوانیم هر بخش را به صورت جداگانه عیب یابی کنیم.
    اولین جز در VMKernel و مسیر شبکه آن خود VMKernel و TCP/IP Stack می باشد که وظیفه انتخاب مسیر را برعهده دارد. درون VMKernel یک دیواره آتش نیز وجود دارد که می تواند در ترافیک شبکه تاثیر گذار باشد.
  • دومین جز تشکیل دهنده آن، VMKernel Interface می باشد که نحوه پیکربندی این بخش نیز می تواند در روند ترافیک شبکه تاثیرگذار باشد.
  • سومین جز مربوط به PortGroup است.
  • چهارمین جز vSwitch می باشد. در این بخش پیکربندی خاصی وجود ندارد که بخواهد تاثیری در روند ترافیک شبکه بگذارد.
  • جز آخر این گروه Uplink می باشد که ارتباط فیزیکی هاست به سوئیچ فیزیکی را برقرار می کند.

حال می خواهیم با مشکلاتی که به صورت معمول در هر کدام از این بخش ها رخ می دهد آشنا شویم.
در بخش VMKernel TCP/IP Stack :

مسیردهی ترافیک به اینترفیس اشتباه که برای تشخیص این امر باید بررسی کنیم که:

  • کدام NetStack ترافیک را ایجاد کرده است
  • کدام مسیر در جدول مسیریابی با این ترافیک همخوانی دارد
  • آیا مسیردهی توسط iSCSI Initiator انجام شده است؟

در خصوص سوال اول می توانیم از دستور esxcli network ip netstack list استفاده نماییم. خروجی این دستور لیستی از NetStack های موجود در هاست می باشد. باید مدنظر داشته باشید که به صورت پیش فرض هر دستوری در محیط CLI مقادیر از defaultTcpipstack را نمایش می دهد. به طور مثال اگر دستور esxcfg-route -l را اجرا نمایید جدول مسیریابی های defaultTcpipstack را نمایش می دهد بنابراین برای اینکه اطلاعات مربوط به سایر NetStack ها را مشاهده نمایید بسته به نوع دستور می بایست از سوئیچ های مختلف استفاده نمایید. به طور مثال برای دستور بالا خواهیم داشت:

esxcfg-route -N -l “NetStack”

نکته: برای سایر دستورات کاربردی شبکه می توانید از سوئیچ help استفاده نمایید تا از سوئیچ مربوط به NetStack آن دستور آگاه شوید.

حال برای اینکه بخواهیم یکی از این رکوردهای مربوط به جدول مسیریابی را تست نماییم می توانیم از دستور Ping استفاده کنیم، اما مدنظر داشته باشید که تست در این شرایط تنها یک اینترفیس، و آن اینترفیسی که در لیست جدول مسیریابی برای آن رکورد مشخص شده است تست می شود. برای تست سایر اینترفیس ها برای آن رکورد مدنظر کافیست از دستور Ping با سوئیچ s و سپس نام اینترفیس استفاده کنید.

نکته: برای به دست آوردن نام اینترفیس ها از دستور esxcfg-vmknic -l استفاده نمایید.

نکته: از طریق کنسول وب سرویس vCenter می توانید متوجه شوید که کدام اینترفیس برای کدام vSwitch فعال یا غیرفعال می باشد.

نکته: در بحث ارتباطات iSCSI باید توجه داشته باشید که تنها یک VMNIC می تواند به صورت Active باشد و مابقی لینکها می بایست به صورت Unused تعریف شوند.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید