رضا اردانه
۱۲ خرداد ۱۳۹۷

بهینه سازی vSphere – حافظت از اطلاعات

۰ دیدگاه
مقاله آموزشی
امتیاز دهید

تمام کارهایی که در محیط مجازی انجام می شود، از پیکربندی هاست های فیزیکی، تنظیمات مربوط به vCenter و سایر سرویس های وابسته، ماشین های مجازی ایجاد شده با فرآیند محافظت از اطلاعات تکمیل می شوند.

این محافظت به منظور مدیریت شرایط بحران احتمالی در نظر گرفته می شود. شرایط بحران می تواند با از دست رفتن فضا ذخیره سازی یا یک حمله سایبری رخ دهد. بنابراین باید بدانیم که روش های بهینه در زمینه پیاده سازی راهکارهای محافظت از اطلاعات به چه نحوی می باشند.

اولین بخش مربوط به Snapshot می باشد. ویژگی تحسین برانگیز Snapshot در محیط مجازی به منظور مدیریت تغییرات تعبیه شده است. بدین معنا که با ایجاد یک تصویر از ماشین مجازی قبل از اعمال هر نوع تغییری می توانید شرایط بازگشت به نقطه مطمئن خود را فراهم کنید. اغلب راهکارهای ارائه شده در زمینه ایجاد نسخ پشتیبان از ماشین های مجازی از این ویژگی بهره می برند. اما در زمینه استفاده از این ویژگی باید موارد زیر را مدنظر داشته باشید:

  • طول مدت نگهداری هر Snapshot نباید بیش از 72 ساعت باشد
  • نامگذاری Snapshot ها باید به گونه ای باشد که امکان تشخیص علت آنها وجود داشته باشد
  • هر زنجیره از Snapshot ها می تواند تا 32 عدد افزایش یابد اما در روش بهینه این عدد به 3 کاهش می یابد
  • قبل از تهیه Snapshot به بررسی وضعیت فضای خالی دیتااستور خود بپردازید
  • یک Snapshot نسخه پشتیبان از یک ماشین مجازی نمی باشد

نکته: جهت کسب اطلاعات بیشتر در زمینه Snapshot می توانید مقاله شماره 1025279 شرکت VMWare را مطالعه نمایید.

مورد بعدی در زمینه روش های بهینه محافظت از اطلاعات استفاده از یک راهکار تهیه نسخ پشتیبان از ماشین های مجازی است. راهکار انتخابی شما می بایست یک راهکار مطمئن و مورد تایید باشد تا در روند تهیه نسخ پشتیبان یا بازگردانی آنها با مشکل مواجه نشوید. راهکارهایی مانند Veeam Backup and Replication یا vSphere Data Protection جز راهکارهایی می باشند که با استقبال بسیار بالایی روبرو شده اند. در خصوص روش های بهینه پیاده سازی این راهکارها باید به دو مبحث مهم RPO و RTO توجه داشته باشید. بحث RPO یا Recovery Point Objective مربوط به نقطه بازگشت شما می باشد. بدین معنا که از هر ماشین مجازی چه تعداد نقطه بازگشت در طول روز تهیه می شود. بحث RTO یا Recovery Time Objective مربوط به مدت زمان بازگشت اطلاعات می باشد. بدین معنا که چه میزان زمان جهت بازگردانی اطلاعات قابل تحمل می باشد. با در نظر گرفتن این دو مبحث و تامین نیازهای سخت افزاری مناسب جهت رسیدن به آنها، می توانید راهکار خود را پیاده سازی نمایید. باید توجه داشته باشید که در تمام راهکارهای تهیه پشتیبان قانونی به نام قانون 321 وجود دارد که باید رعایت شود. طبق این قانون می بایست 3 نسخه کپی از اطلاعات خود را درون 2 فضای ذخیره سازی مجزا درون سایت خود و 1 فضای مجزا در خارج سایت خود نگهداری نمایید.

مبحث آخر در این بخش استفاده از ویژگی Replication می باشد. همانطور که با ارائه راهکار تهیه پشتیبان می توانید از اطلاعات ماشین های مجازی خود محافظت کنید، با پیاده سازی راهکار Replication می توانید علاوه بر انجام این فرآیند، اقدام به مدیریت بحران در سطح مرکزداده خود نمایید. بهترین روش برای پیاده سازی این راهکار استفاده از vSphere Replication است که به صورت یک OVA از وب سایت VMWare قابل دانلود است. خوشبختانه این سرویس با تمام لایسنس های ESXi همخوانی دارد و نیاز به تهیه لایسنس سطح بالا نمی باشید. زمانیکه این سرویس را راه اندازی کردید و قصد آغاز فرآیند Replication را داشتید جهت رسیدن به شرایط بهینه باید مدنظر داشته باشید:

  • پهنای باند جهت انتقال اطلاعات می بایست تناسب کامل با میزان اطلاعات و RPO تنظیم شده داشته باشد
  • استفاده از ویژگی Quiescing با RPO های کم باعث کاهش کارآیی ماشین مجازی شما می شود
  • استفاده از ویژگی فشرده سازی اطلاعات جهت انتقال در بستر شبکه سربار مصرف CPU بر روی هاست را دارد
  • استفاده از چند Node مربوط به vSphere Replication جهت مدیریت بهتر این فرآیند پیشنهاد می شود
  • فضای موجود بر روی دیتااستورهای مقصد همیشه باید توسط کارشناسان مانیتور شوند

در صورت ازدیاد تعداد ماشین های مجازی با انتقال دستی آنها از طریق USB درایوها و سپس تنظیم فرآیند Replication و انتخاب آنها به عنوان Seed روند استفاده از پهنای باند شبکه را کاهش دهید.

نکته: جهت استفاده از خاصیت Replication Seeds باید توجه داشته باشید که UUID دیسک های مجازی مبدا و مقصد باید با یکدیگر همخوانی داشته باشند.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید