رضا اردانه
۲۹ فروردین ۱۳۹۸

آزمون VCP-DCV 6.7 – بخش دوم

۰ دیدگاه
مقاله آموزشی
امتیاز دهید

در دومین بخش از موارد اعلام شده برای VCP-DCV 2019 می خواهیم به موضوع نیازمندیهای پیاده سازی ویژگی VCHA در راستای محافظت از سرویس vCenter خود در مقابل خطاهای احتمالی سخت افزاری و نرم افزاری بپردازیم.

در خصوص راه اندازی VCHA موارد زیر را بخاطر داشته باشید:
در صورتیکه از نسخه ویندوزی این سرویس استفاده می کنید جهت ایجاد HA می توانید از سرویس Microsoft Failover Cluster استفاده نمایید.

اگر از PSC با حالت External استفاده می کنید می توانید این بخش را توسط یک Load Balancer محافظت نمایید.

به منظور راه اندازی این ویژگی باید توجه داشته باشید که می بایست سه Instance از سرویس VC داشته باشید. اولین Instance به عنوان Active Node و دومین Instance به عنوان Passive Node در نظر گرفته می شوند. سومین Instance که Witness Node می باشد فرآیند مانیتور کردن Active Node و اقدام جهت Failover را برعهده دارد.

توضیحات تکمیلی:

ویژگی VCHA به صورت کلی جهت مدیریت شرایط بحران برای سرویس vCenter کاربرد دارد. زمانیکه این ویژگی را فعال میکنید یک نسخه کپی از سرویس vCenter شما ایجاد شده و به عنوان Passive Node در نظر گرفته می شود و زمانیکه Active Node دچار مشکل شد، این نسخه آماده ارائه سرویس به کاربران می باشد. باید در نظر داشته باشید که اطلاعات بین هر دو نسخه Active و Passive به اصطلاح Replicate می شود.

VCHA

در محیط زیرساخت مجازی خود، شما به حداقل 3 هاست ESXi نیاز دارید که توسط سرویس vCenter مدیریت می شوند تا بتوانید از این ویژگی بهره مند شوید.

نسخه های ایجاد شده از vCenter به صورت مجزا از هم بر روی این 3 هاست پخش می شوند.

زمانیکه VCHA پیکربندی می شود، تنها نسخه Active شما دارای شبکه مدیریت می باشد و ارتباط بین هر 3 نسخه از طریق لینک Private درونی که در حین پیکربندی این ویژگی ایجاد شده است صورت می پذیرد.

نیازمندیهای سخت افزاری و نرم افزاری:

  • پیشنهاد می شود که نسخه های VCHA را در یک کلاستر با ویژگی DRS ایجاد نمایید که حداقل دارای 3 هاست ESXi که حداقل نسخه 5.5 روی آنها نصب شده باشد.
  • این ویژگی در نسخه 6.5 معرفی شد و در نسخه 6.7 بسیار متفاوت تر طراحی گردید. لذا شما حداقل به نسخه 6.5 سرویس vCenter نیاز خواهید داشت.
  • بهتر است میزان منابع پردازشی سرویس vCenter شما با 4 عدد vCPU و 16 گیگابایت حافظه اصلی پیکربندی شده باشد.
  • شبکه Management باید به صورت Static تنظیم شده و از طریق نام نیز قابل دسترس باشد.
  • هاست های ESXi شما می بایست دارای حداقل 2 شبکه یا PortGroup باشند که به vSS یا vDS متصل شده اند.
  • شبکه HA باید در یک Subnet مجزا از شبکه مدیریت شما باشد.
  • ترافیک HA برای ویژگی VCHA باید از یک شبکه Private عبور کند.
  • برای هر Node شما نیاز به یک آدرس IP در شبکه Private دارید.
  • میزان تاخیر در پاسخگویی شبکه Private باید کمتر از 10 میلی ثانیه باشد.
  • ویژگی VCHA با هر دو حالت External PSC و Embedded PSC سازگار است.

نکته: حالت اتوماتیک در فرآیند Failover تنها برای VCSA قابل پیاده سازی است و در نسخه ویندوزی امکانپذیر نمی باشد.

مطالب بالا تمام آنچه که برای این بخش مورد نیاز بود را شامل می شود اما از مطالعه فایل های PDF ارائه شده توسط شرکت VMware غافل نشوید. برای آشنایی با بخش های دیگر این صفحه را دنبال کنید.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید