محیط vSphere متشکل از چندین رابط Command Line می باشد که هر کدام دارای دستورات ویژه و برای مقاصد خاص در نظر گرفته شده است که در این مقاله می خواهیم آنها را به صورت کلی بررسی نماییم.
در محیط vSphere رابط های دستوری زیر وجود دارند:
اولین رابط در این محیط مربوط به esxcli می باشد. دستورات زیر مجموعه این رابط تقریبا تمام فرآیندهای محیط vSphere را پوشش می دهند. از این دستور هم به صورت ریموت و هم به صورت لوکال می توانید استفاده نمایید. جهت استفاده از این دستور به صورت ریموت می توانید بسته vCLI را تهیه و بر روی یک سرور قرار دهید و یا اینکه ماشین مجازی vMA را دانلود کرده و دستورات esxcli را از طریق آن ماشین به مقاصد هاست های ESXi خود ارسال کنید. باید توجه داشته باشید که این دستور وابستگی مطلق به سرویس hostd داشته و در صورت بروز اختلال بر روی این سرویس، امکان استفاده از این رابط وجود ندارد. شایان ذکر است که رابط esxcli از طریق vSphere PowerCLI با استفاده از دستور Get-EsxCli نیز قابل بهره برداری است.
رابط esx-cfg تنها در ESXi Shell یعنی به صورت لوکالی قابل بهره برداری است. این رابط شامل دستوراتی است که اغلب در دستور esxcli قرار دارند. در واقع این رابط دستورات مهمی که یک مدیر محیط مجازی جهت عیب یابی سیستم به آنها نیاز دارد را شامل می شود اما وابستگی به سرویس hostd ندارد.
رابط vicfg در نسخه 3 محصول vSphere معرفی شد. هدف از این رابط امکان برقراری شرایط ریموت جهت اجرای دستورات بود. با بسته نصبی vCLI می توانید دستورات این رابط را به سمت هاست های خود ارسال کنید. این دستورات می تواند هم به مقصد ESXi و هم به مقصد vCenter ارسال شوند، در صورتیکه مقصد شما vCenter است و از طریق آن می خواهید دستوری را بر روی هاست ESXi اجرا نمایید باید از ترکیب vihost استفاده نمایید. این شرایط برای زمانی است که شما حالت Lockdown را برای هاست های خود فعال کرده اید، بنابراین می بایست به کمک vCenter اقدام به ارسال دستورات نمایید.
رابط معروف PowerCLI یک محیط مبتنی بر Windows PowerShell برای شما فراهم می کند. در این رابط تمام دستورات مورد نیاز برای مدیریت محیط مجازی شما تعبیه شده است که شامل بیش از 200 دستور و زیردستور است که به آنها cmdlet گفته می شود. جهت استفاده از این رابط می بایست vSphere PowerCLI را بر روی یک سیستم مبتنی بر ویندوز نصب کرده و با بخش PowerShell ادغام نمایید. باید توجه داشته باشید که به همراه این بسته، بسته های vSphere Auto Deploy PowerCLI و vSphere Image Builder PowerCLI نیز نصب خواهند شد.
رابط localcli مجموعه ای از دستورات است که مشابه رابط esxcli می باشند اما امکان استفاده به صورت ریموت را نداشته و وابستگی به سرویس hostd نیز ندارند. بدین معنا که زمان استفاده از این رابط، سرویس hostd اصطلاحا Bypass خواهد شد، بنابراین تنها گزینه شما برای زمانیکه hostd در دسترس نیست رابط localcli می باشد. فقط کافیست به جای esxcli از مقدار localcli استفاده نمایید و در ادامه دستورات را مشابه رابط esxcli وارد نمایید. نکته بسیار مهم در استفاده از این دستور این است که فقط در صورت بروز اشکال در سرویس hostd از این دستور استفاده کنید، در غیر اینصورت حتما از دستور esxcli استفاده نمایید. استفاده از دستور localcli در زمانیکه سرویس hostd فعال است، شرایط ناپایداری سیستم را ایجاد خواهد کرد که منجر به بروز خطا در سرویس دهی هاست شما خواهد شد.
رابط vim-cmd شامل دستوراتی جهت مدیریت ماشین های مجازی در محیط vSphere است. این دستور در مقاله ای جداگانه بررسی شده است که می توانید از این لینک مشاهده نمایید.
ببخشید، برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید