رضا اردانه
۲۴ مرداد ۱۳۹۷

عیب یابی شبکه در vSphere – بخش دوم

۰ دیدگاه
مقاله آموزشی
امتیاز دهید

در ادامه آموزش عیب یابی شبکه در محیط مجازی vSphere می خواهیم با چند دستور آشنا شویم. این دستورات به شما کمک می کنند تا فرآیند عیب یابی را آغاز کرده و با توجه به اطلاعات به دست آورده تشخیص دهید که نقطه عیب در کجاست.

بخش دوم:

بررسی اتصال در هاست ESXi

در صورتیکه ارتباط یک هاست با هاست دیگر قطع شود و بخواهیم مراحل عیب یابی را طی نماییم، ابتدا می توانیم از هاست موجود اقدام به Ping کردن هاست از دست رفته نماییم. اما این فرآیند می تواند کمی حرفه ای تر صورت پذیرد. برای این کار از سوئیچ های دستور Ping استفاده می کنیم. به طور مثال سوئیچ I می تواند ترافیک را از اینترفیسی خارج کند که شما مشخص کرده اید. این سوئیچ برای زمانی کاربر دارد که شما از ویژگی Multi Path در شبکه استفاده می کنید و می خواهید بررسی کنید که ارتباط یکی از اینترفیس های موجود در دسته اینترفیس ها برقرار باشد و یا سوئیچ S می تواند یک Net Stack مانند شبکه vMotion را Ping نماید. در کنار دستور Ping شما می توانید از دستور arp نیز استفاده نمایید. با کمک این دستور می توانید متوجه شوید که ارتباط شبکه شما در چه لایه ای قطع شده است. در صورتیکه جواب دستور arp -a لیستی باشد که MAC آدرس نقطه مقابل شما در آن وجود داشته باشید بدین معناست که ارتباط لایه 2 شما برقرار است و در این بین عاملی در لایه 3 (مانند فایروال سخت افزاری یا نرم افزاری) باعث قطعی ارتباط شما شده است.

استفاده از دستور Netcat یا nc

با کمک این دستور می توانید متوجه شوید که پورت مدنظر شما در سمت مقصد باز است یا خیر (مانند دستور Telnet) و حتی می توانید اقدام به ارسال یک پیام به سمت مقصد نمایید و در مقصد آنرا مشاهده نمایید. برای استفاده از این دستور می توانید از سوئیچ های زیر استفاده نمایید:

nc -z “IP Address” “Port Number”

با این دستور می توانید وضعیت اتصال به شماره پورت مشخص شده در آدرس IP مشخص شده را بررسی نمایید. در صورتیکه امکان اتصال برقرار باشد پیغام موفقیت آمیز بودن اتصال برای شما نمایش داده می شود و در غیر اینصورت چیزی نمایش نمی دهد.

nc -z -u “IP Address” “Port Number”

با این دستور می توانید وضعیت اتصال به شماره پورت UDP مشخص شده در آدرس IP مشخص شده را بررسی نمایید. در صورتیکه امکان اتصال برقرار باشد پیغام موفقیت آمیز بودن اتصال برای شما نمایش داده می شود و در غیر اینصورت چیزی نمایش نمی دهد.

nc -l “Port Number”

nc “IP Address” “Port Number”

با ترکیب این دو دستور می توانید یک پورت را بر روی سرور مدنظر خود باز کنید (خط اول) و از یک سرور دیگر به آن پورت متصل شوید (خط دوم) و در نهایت با تایپ هر عبارتی در سرور دوم، مانند آنرا در سرور اول مشاهده نمایید.

حال اگر مقدار time را در اول دستور nc اضافه نماییم می توانیم مدت زمانیکه بررسی اتصال طول میکشد را نیز مشاهده نماییم. این برای شرایطی که هدف عیب یابی میزان تاخیر شبکه است بسیار کاربرد دارد.

امتیاز دهید

دیدگاهتان را بنویسید